BLOGBOM: Introweek – Anja Janssen

Titel:            Introweek

Auteur:        Anja Janssen

Uitgeverij:    Zomer & Keuning

ISBN:           9789020548495 

Pagina’s:      288 pagina’s

Verschenen: februari 2022

Waardering: 4 uit 5.

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: feelgood

Vorig jaar werd het verhaal ‘Introweek’ van Anja Janssen uitgegeven als ebook. Inmiddels is ook de paperback een feit. Ik las dit verhaal en hieronder vertel ik je wat ik ervan vond.

Over het boek:

Kit gaat in ‘Introweek’ van Anja Janssen studeren in Tilburg, waar ze nog niks en niemand kent. Tijdens de introductieweek ontmoet ze Tim, een eindejaars. Tim is gespierd, knap en superirritant. Elke keer als ze elkaar ontmoeten, kraamt Kit onzin of maakt ze zichzelf compleet belachelijk. Tim likt de wonden van een verbroken relatie. Hij moet tijdens de introweek met zijn ex samenwerken om de nieuwe studenten een onvergetelijke tijd te bezorgen. De enige afleiding is Kit, een groentje, die het steeds weer voor elkaar krijgt om zich in de nesten te werken. Om zijn ex terug te krijgen, smeedt hij met Kit een plannetje om zich voor te doen als stel, maar hoe langer ze dit toneelstukje opvoeren, des te meer hij voor haar gaat voelen. Anja Janssen schreef als Oli Veyn verschillende feelgood- en fantasyverhalen. ‘Introweek’ is haar debuut onder haar eigen naam.

Mijn ervaring

‘Introweek’ is een verhaal over studenten. Over nieuwe studenten om precies te zijn. We volgen nieuwe student Kit, die naar Tilburg komt voor de zogenoemde “Introweek”. De hoofdstukken zijn geschreven vanuit Kit, en de andere hoofdpersoon, Tim.

De sfeer van de introweek is goed door het verhaal heen te voelen. De week gaat er net zo aan toe als je van studenten verwacht. Feestjes en spelletjes die de hele sfeer van de introweek weerspiegelt. Toch weet Anja dit ook af te wisselen met serieuze momenten. Zowel Kit als Tim leer je steeds beter kennen en ik vond ze hele fijne personages om over te lezen. Zowel Kit als Tim leren van zichzelf en maken een positieve ontwikkeling door.

Het verhaal richt zich volledig op de studenten. Je leest maar weinig informatie over het verleden van Kit, hierdoor is het verhaal niet al te zwaar en lees je vluchtig door. Je krijgt wel meer te lezen over Tim, zijn verleden is belangrijk voor het verhaal en is op een heel mooie manier beschreven.

‘Introweek’ is een heerlijk verhaal met de nodige humor en romantiek. Het verhaal heeft een originele setting en door de vlotte schrijfstijl blijf je doorlezen. Er zijn geen extreem spannende gebeurtenissen, maar toch weet Anja je als lezer met dit verhaal te boeien en blijf je doorlezen.

‘’Introweek’ is een heerlijk verhaal met de nodige humor en romantiek. Het verhaal heeft een originele setting en door de vlotte schrijfstijl blijf je doorlezen.’ – ⭐⭐⭐⭐

Dit e-book heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Zomer & Keuning.

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 

Koop ‘Introweek’ hier.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag